Herstel voor bouwsector komt er maar niet aan

Als de bouwsector maatbepalend is, dan zal de economie van Curaçao vooralsnog geen verbeteringen te zien geven. Afgaand op uitspraken van voorzitter Mike Willem van de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) zit de klad in de bouw er nog altijd in en zijn ook geen vooruitzichten op veranderingen, laat staan verbeteringen. Willem is beeldend in zijn uitspraken: “Haal de economie van zijn handrem af, want zo komen we nooit vooruit!”, aldus de voormalige minister van financiën. Volgens de statistische gegevens is de bouwsector in 2011 met 2,9% gekrompen, nadat 2009 met 2,4% en 2010 met 4,2% in het negatief waren afgesloten. Hij snapt ook wel dat pas sprake kan zijn van een opbouw van de economie als investeerders en ondernemers weer vertrouwen hebben en daar ontbreekt het juist aan. Mogelijk dat dit na de verkiezingen van 19 oktober kan gebeuren, afhankelijk uiteraard van de uitslag van de Statenverkiezingen. De AAV vreest dat bouwvakkers die langdurig zonder werk zitten uitkijken naar een andere werkkring en dan voor altijd verloren zijn voor de bouwwereld.